CADA GOS ÉS UN MÓN I CADA RAÇA UN UNIVERS

Al voltant de 160 diferents races són reconegudes per l’American Kennel Club. Això no vol dir, ni molt menys, que aquestes siguin totes les que hi ha. Actualment, s’estudia el nombre d’unes 300 races entre reconegudes i no reconegudes per l’AKC.

Originàriament, les races de gossos es van crear per tres motius:

• Única disponibilitat d’aquests tipus d’ADN en la regió
• Destacaven en algun àmbit de treball
• Per bellesa i capricis humans

Per facilitar-nos el treball a l’hora de catalogar a totes aquestes races, se les ha dividit en diferents grups:

• De rastreig
• De treball
• De caça
• Terrier
• D’utilitat
• De pastura
• De companyia

Totes aquestes categoritzacions no són ni de bon tros aleatòries, cal tenir molt en compte a l’hora de seleccionar un futur company per a nosaltres o la família.
Dins d’aquests grups s’han de tenir en compte les característiques de cada individu. Mai hi ha dos gossos iguals. A cada ventrada, hi ha diferents individus, diferents personalitats i diferents necessitats.

No tots els Golden són bons amb nens, ni tots els Rottweilers són valents. Cal fer un test de selecció de tota la ventrada, de cada individu que estiguem pensant a adoptar i contrarestar-los amb els nostres coneixements i estil de vida.
La clau perquè la relació sigui reeixida és, primer de tot, saber el que és tenir un gos.
Les seves necessitats, els seus hàbits, les nostres obligacions i ser capaços de donar-li tot això a gust.
Segon, pensar en la seva educació, contractar un professional de l’ensinistrament i treballar en la prevenció més que en la cura de comportaments. Per desgràcia, les protectores estan plenes de gossos abandonats per propietaris que no van tenir en consideració l’anterior.
I vull recalcar el fet de contractar un professional; perquè haver tingut dos o tres cotxes en la teva vida no et fa mecànic i expert en cotxes; el mateix passa amb la nostra professió.

Finalment, escollir l’individu correcte és la pedra final a la construcció d’aquesta bonica amistat. El millor en aquests casos és deixar-te guiar per un professional que t’indiqui quina raça, creuament, edat, temperament cal escollir i quines necessitats tindrà aquest individu. Si el nostre gos és un mestís, haurem de veure què ha adquirit de les diferents barreges i les seves característiques més dominants.

En la propera entrega parlaré dels diferents grups de gossos, les característiques, les necessitats i perquè van ser creats.

Previous
Previous

EL MEU GOS TIBA DE LA CORRETJA. QUÈ FAIG?

Next
Next

SOL A CASA