SOL A CASA

La habilitat de quedar-se sol a casa és una cosa que esperem dels nostres gossos. Per alguns d’ells és una cosa que no suposa un problema, altres es van adaptant a força de costum i molts d’altres no aconsegueixen superar aquesta experiencia i és quan els problemes apareixen.

Comunment es diu que quan un gos no es pot quedar sol udola, trenca coses i borda té ansietat per separació, però no sempre és el cas.

Perquè apareix aquest problema?
Els gossos són animals gregaris (de grup) i mamífers, per tant, la convivència i contacte amb els altres és important. Aquestes són les principalss raons de perquè el nostre gos ho pot passar malament al quedar-se sol a casa:

  • Se’ls separa del seu nucli familiar molt aviat amb poc o escàs coneixement i, de cop i volta, es troben amb els humans, un lloc desconegut, sorolls, olors i una multitud d’estímuls als que no havien estat exposats amb anterioritat.

  • Sense acostumar-lo a tot això i sobretot al lloc, se l’acostuma a deixar sol per la nit i l’endemà. De cop l’animal realitzarà una associació súper negativa amb el lloc, els sorolls d’aquest i la manca de la nostra presència.

  • En altres casos apareix després d’un perìode llarg de convivència continua. Unes vacances, una baixa, etc…

  • Altres encobreixen una falta d’exercici i d’estimulació mental

  • Problemes de salud i/o genètics

Què podem fer per millorar-ho?
Internet va ple de remeis per aquests tipus de problemes, però la veritat és que sense estudiar el cas, conèixer el gos, observar el seu comportament i la seva reacció a les pautes de modificació de conducta no és menys que inconscient i perillós llençar-se a provar aquests mètodes. L’únic que es pot recomanar és la visita d’un professional del sector qualificat i amb vasta experència en aquests casos.

Les pautes a seguir dependran del diagnòstic. Com veiem, els símptomes poden ser els mateixos, però el perqué es produeix pot variar des d’un problema psíquic fins simplement manca d’exercici. D’aquí que les solucions al problema siguin diferents, i és bàsic que es determini correctament que és el que li passa al nostre gos abans de començar a aplicar qualsevol remei.

Previous
Previous

CADA GOS ÉS UN MÓN I CADA RAÇA UN UNIVERS

Next
Next

GOSSOS POTENCIALMENT PERILLOSOS