GOSSOS POTENCIALMENT PERILLOSOS

L’estigma implantat en algunes races d’animals ha sigut el motiu en molts casos de la seva desaparició, tortura i abús.
Ho hem vist milers de vegades, tantes que és socialment acceptat i ja gairebé ningú es posa les mans al cap si algú cataloga a un animal de bo i a un altre de dolent.

Es diu del gos que és el nostre millor amic, i raó no falta. Un animal que no ens qüestiona, que ho dona tot per molt poc i que ens omple d’alegria. Nosaltres, a dia d’avui, no podem presumir del mateix.
Exemples com els abandonaments, els maltractaments i la seva explotació per anomenar-ne pocs.

Del poc favor que els hem fet, del que m’agradaria parlar avui, és de la catalogació que s’ha fet en aquest pais i en alguns altres sobre gossos perillosos i gossos no perillosos.

  • D’entrada deixar clar que l’agresió o defensa es part del repertori del gos, no és incorrecte, és normal, però poc comú i socialment inacceptable.

  • De fet tots els essers vis del planeta tenen algún tipus de mecanisme de supervivencia i defensa, podent ser un d’ells el que nosaltres percebem com agressió.

  • Tots i repeteixo TOTS els gossos són capaços de mossegar i de realitzar algún tipus d’agressió.

  • Estadísticament parlant, no són els gossos que actualment es cataloguen com PPP els que més mosseguen o els que mes incidents causen. Els avantatgen de lluny altres races.

  • L’agressió té un factor genètic però no de raça, si no d’individu.

  • L’agressió o defensa d’un gos té molt a veure amb les seves experiències passades, les seves pors, fobies i com els hagin tractat.

  • L’ensinistrament i tipus d’ensinistrament que es faci servir per un gos agressiu, corregirà o potenciarà encara més aquest tipus d’actituds.

  • Una bona socialització i els conexiements adequats, ajudarán a proporcionar-nos a nosaltres i al nostre gos una paleta de comportaments per resoldre els possibles conflictes amb altres individus.

És per aquestes i per moltes altres raons que catalogar una raça de bona o dolenta, no només és simplista, si no que no soluciona el problema de l’agressivitat. No és més que una solució draconiana, que per a res educa o difón la veritat sobre els nostres amics els gossos.

Previous
Previous

SOL A CASA

Next
Next

PER SANT JORDI… CONTES!